Natuurlijke Aromatase Remmers Tegen Borstkanker

Het wordt aanbevolen het geneesmiddel ‘s morgens in te nemen, omdat gelijktijdige inname van voedsel de heilzame werking enigszins vermindert en de opname vertraagt. De eliminatiehalfwaardetijd https://www.camillamilano.it/somatotropine-kuur-blijkt-effectief-in-behandeling/ is uur, en ongeveer 10% van de dosis wordt onveranderd uit het lichaam uitgescheiden. Anastrozol is een van de populairste geneesmiddelen in deze categorie.

Therapietrouw

Vrouwen met uitzaaiingen die de endocriene therapie als palliatieve behandeling krijgen, gebruiken de medicijnen in het algemeen levenslang om de tumor te onderdrukken. Het impact van chemotherapieBij deze beslissing speelt ook het impact van chemotherapie op de hormonale therapiekeuze een belangrijke rol. Door de chemotherapie stoppen de eierstokken meestal met het produceren van oestrogenen. Bij jonge vrouwen is dit vaak omkeerbaar, maar bij perimenopauzale vrouwen is het bijna altijd definitief. Helemaal zeker is dat echter nooit; soms worden eierstokken namelijk toch weer ‘wakker’.

Meest Voorkomende Bijwerkingen (bij Meer Dan 30% Van De Patiënten)

  • Hiervoor werd 2.5 mg femara per dag genomen en langzaam afgebouwd.
  • Er moet altijd aan worden herinnerd dat het doel van het gebruik van ARIMIMED 1 (Anastrozol) oestrogeencontrole tijdens een cyclus is, niet de totale eliminatie van oestrogeenspiegels.
  • Het droge slijmvlies maakt vrijen vaak pijnlijk, ook kunnen er gemakkelijk kleine scheurtjes in de vagina ontstaan waardoor u na het vrijen wat vaginaal bloed kunt verliezen.
  • Via een dexa-scan (botdichtheidsmeting) wordt botontkalking gecontroleerd.

Dit betekent dat de groei van de tumor kan stoppen of dat de tumor zelfs kleiner kan worden. Bespreek met uw arts wat voor u de gevolgen van de endocriene therapie kunnen zijn op het gebied van (on-)vruchtbaarheid. Neem samen de tijd om weer vertrouwd te raken met uw lichaam en te verwerken wat er is veranderd door de ziekte en de behandeling. Het is een situatie waar u en uw companion zelf een oplossing voor kunnen zoeken, eventueel met behulp van een therapeut.

Deze hormoontherapie moet voorkomen dat achtergebleven tumorcellen onder invloed van oestrogeen uitgroeien tot een nieuwe tumor. In deze folder vindt u informatie over het gebruik en de bijwerkingen van antihormonale therapie. Daarnaast krijgt u advies om de mogelijke optredende bijwerkingen van aromatase remmers te voorkomen. Vrouwen die een aanvullende (adjuvante) hormoonbehandeling krijgen, moeten deze medicijnen meestal en soms zelfs 10 jaar gebruiken om de kankercellen zo goed en zo definitief mogelijk uit te schakelen.

De pathologie manifesteert zich in de vorm van zwelling, jeuk in het gebied van de tepels, roodheid van de borsten. Deze optie van het gebruik van medicijnen kan echter niet als juist en optimaal worden beschouwd. Anastrozol en letrozol gaan een binding aan met de hormonen die door aromatase worden omgezet. Hierdoor ontstaat als het ware een competitie tussen aromatase en deze middelen. Als deze middelen binden aan de betreffende hormonen kan aromatase z’n werk niet meer doen.